Köp kvalitetsskinn

 

 

Du har bestämt dig för en skinnjacka och googlar fram den modellen du söker och väljer nätbutiken där den säljs absolut billigast. Känns scenariot bekant?

Om du tittar på diagrammet nedan illustreras hur värdet på en skinnjacka kan påverkas över tid om du väljer mellan låg kvalitet respektive hög kvalitet.

En skinnjacka av hög kvalitet kan som diagrammet visar öka i värde med tiden!

För att din skinnjacka ska bli en investering bör du tänka på följande:

  • Satsa på en av de klassiska tidlösa modellerna i svart eller brunt skinn.
  • Köp en jacka som kostar mer och där lädret är av hög kvalitet.Bild på läder av låg kvalitet.

Så avgör du kvaliteten på skinnet

Ursprunget
Det du bör tänka på är att välja jackor i kosskinn helst. Koskinn är tjockt och håller utmärkt. Hästskinn är även bra men tenderar att lukta väl mycket… just det häst! Undvik helst skinn från exotiska djur eller platser i världen. Detta av flera skäl. Från Europa och Usa kommer ofta koskinnen av högtsa kvalitet.

Garvningen
På tunnt läder av sämre kvalitet döljer man ofta skinnytan med massor av färg ochbeläggning. Fint skinn vill man färga sparsamt så att kvaliteten framträder. Fint skinn är ofta mjukt trots att skinnet är tjock och dåligt skinn är stelt oavsett tjocklek.

Lukten
Fint skinn luktar milt läder och naturligt. Dåligt skinn kan lukta starkare och ha ett inslag av kemikalier, detta för att dölja lukt av föruttnelse.

Kommentarer inaktiverade.