Semester, och så har man mens!

Solglasögon och sololja nedlagt, rena handdukar och en bra bok till stranden. Allt är klart då sticker vi till medelhavet och njuter av livet med lätta salader fina viner och strandliv.
Vänta nu… det är något som glömts av! Är det mensvecka på semestern, jo det är det ju!
Det är bara förfärligt med mens på semestern. Det är ingen hit att bada, tänk på att det finns haj i medelhavet och att de kan känna lukten av blod på 50 km avstånd i havet. Dessutom sägs det att den särklilt vanliga vithajen simmar nära badlivet i södra Italien och Spanien.

Annat som inte är bra med att ha sin mensperiod mitt under semestern är följande;
- Mindre möjlighet till samlivsaktiviter av mer fysisk form
- Man känner sig inte fräsch
- Inte roligt att hålla på med mensen när man ständigt är ute, på restauranger m.m
- Uteslutet med vit bikini och den där snygga vita kjolen som skulle använts på semestern!

Vad kan man göra mot mens som kommer olägligt
Det finns läkemedel som effektivt försenar mensen som går att ta till på semester, bröllopsnätter, smekmånad och andra tillfällen man absolut inte vill ha sin period, tex om man är skådis och ska göra en intimscen mot Brad Pitt. Då är det skönt med läkemedel som Noretisteron och Primolut.

Hur fungerar medicin som försenar mensen?

Noretisteron är ett progesteronhormon som kan påverka menstruationscykeln. Denna typ av hormon kan användas både för att förskjuta ägglossningen men även för att få den mer regelbunden. All beroende på hur medicinen används. Medicinen används för komplicerade menstrautioner men även i mindre doser för att skjuta upp mens vid särskilda situationer.

Hur används Priomlut?
Beroende på vad du vill uppnå, dvs mensförskjuting eller smärtminskning i samband med mens ger man Primolut enligt olika intervaller och doseringar. Medicinen kan även användas vid långtidsbeandling vid övergångsbesvär och liknande problem

Det här inlägget postades i hälsa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.