Skinnjacka dam

 

 

Vilka klassiska vintage-dam skinnjackor genom tiderna är dina favoriter?


Punk/mc jacka

60-tal

MC-skinnjacka

70-tal muff
Rösta:

195
Thanks!
An error occurred!
195
Thanks!
An error occurred!
195
Thanks!
An error occurred!
195
Thanks!
An error occurred!


Vilka dam skinnjackor är dina favoriter idag?


Future mc


Brun kavaj


Robot

Modern punk
Rösta:

195
Thanks!
An error occurred!
195
Thanks!
An error occurred!
195
Thanks!
An error occurred!
195
Thanks!
An error occurred!

Modet har varierat kraftig när det gäller skinnjackor för damer. De skinnjackor som varit populära i flera omgångar med decennier emellan tenderar att alltid dyka upp igen som nytt mode för nya generationer. Vad som gör att vissa snitt på skinnjackan är så tidlösa, i vart fall i perioder har många svar.
Skinnjackan som plagg är så utrycksfullt att nya generationer ständigt faller pladask för gammalt node som återupptäcks – varför uppfinna hjulet på nytt?

En annan förklaring som kanske inte alla håller med om är att det kan vara så att de snyggaste designerna på skinnjackor redan gjorts. Det finns helt enkelt inga nya och snyggare designer att komma på eller upptäcka. Det behöver inte nödvändigtvis var så att de absolut snyggaste modet inom skinnjackor ligger bakom oss, men troligt är att merparten gör det enligt vissas mening.

Vad skiljer dam skinnjackor från herr?
Jackor generellt till damer har givetvis ett fokus kring midjan och är smalare över axlarna. Dock när det gäller skinnjackor är det ett synnerligen androgynt plagg, i varje fall åt damhållet.
De flesta skinnjackor till herrar går alldeles utmärkt att bära för damer. Förutsatt att storleken är ok och man som tjej bär upp jackan kan t.o.m herrmodet vara snyggare på damer emellanåt. Detta är något som de flesta tjejer observerat när det gäller även andra plagg än jackor.
Tyvärr fungerar det inte riktigt lika bra omvänt, dvs med damjackor i skinn till herrar. Ofta är storleken ett problem, särskilt över axlarna men även färger som vitt, lila och rött gör sig inte så bra på killar med vissa undantag.

Röd skinnjacka på Michael J.
Popstjärnor är ikoner. De kan över en natt skapa ett nytt mode som efterfrågas värden över av ungdomar. Michael Jacksons röda skinnjacka i Thriller är bra exempel då det helt plötsligt blev inne att på killar använda tunna skinnjackor i röda, gröna och vita färger.

Kommentarer inaktiverade.